top of page

Koffiefestival Amsterdam

15 mei werd mijn zus 23 jaar dus gingen wij met z’n alle naar het koffiefestival in Amsterdam. Vanuit Limburg was het een groot stuk rijden. We hebben ongeveer twee en een half uur in de auto gezeten. We parkeerde vlak bij het station, want daar konden we gemakkelijk de boot pakken naar de andere kant van de stad.

Het koffiefestival vond plaats in een gigantische loods, een super mooie locatie. Je kreeg in het begin een goodiebag mee die je kon vullen bij alle kraampjes. En er stonden een hele boel kraampjes vol met eten (vooral chocolade) en koffie.

Van te voren moesten we tickets betalen van 15 euro per persoon. Dat vonden wij nogal logisch, omdat daar genoeg te drinken en eten binnen was. Helaas was het erg jammer, dat je voor al dat eten en drinken nog eens 2.50 euro moest betalen. Bij de meeste kraampjes was proeven gratis, maar er waren ook ruimtes bij waar je zelfs voor proeven moest betalen.

Er vond ook een wedstrijd plaats wie de beste barista was. Er was een officiële jury bij en binnen tien minuten moest de barista zijn verhaal vertellen. Waarom hadden zij de beste koffie. De verschillende soorten mensen, met hun verschillende soorten koffie. Het was heerlijk om naar te kijken en de verhalen aan te horen. Het was ook erg grappig om te zien hoe de jury de koffie proefde. De koffie kwam in het kopje terecht en met een grote lepel schepte ze het in een andere kopje. Daar proefde ze uiteindelijk de koffie.

Het koffiefestival was leuk om een keer mee te maken, maar ik hoef er niet meer terug. Ik vond het erg duur, voor het geen wat je kreeg. 2.50 euro betalen voor een vierde donut, een stukje brownie of een kopje koffie vind ik overdreven. Zeker als je daar de 15 euro bovenop telt met de reiskosten naar Amsterdam. Al met al was het een leuke en bijzondere ervaring.

’Thank God I Found Coffee’


bottom of page